En mindre julig jul!

Nu har jag haft juluppehåll från bloggen ett tag, det har varit riktigt dött här. Det jag har ägnat min tid åt är arbete. Jag jobbar varje dag fram tills nyårsafton och jag jobbade igår och idag också:S Roligare än så har det inte varit;) Men gårdagen var mysig i alla fall, när jag väl jobbat klart så åt vi julmiddag och öppnade klappar för fulla muggar. Silversmidet har stått still sen i måndags, då arbetade jag med mina manchettknappar hela dagen. Dom är nästan färdiga, det ska bara lödas på en sista del på dem, sedan är dom perfekta:)
Samtidigt som jag jobbar så sitter jag och funderar på vad mitt nästa projekt ska bli. Jag ska senare få lära mig hur man smider ut en skål, men nu är jag sugen på att göra en till liten kollektion:) framöver blir det fokus på att jobba, försöka träna inför Vasan och öva körkortsteori, så smidet kommer nog att stå still i några veckor tills jag har fått styr på saker och ting. Jag kommer iaf inte att göra några stora saker än så länge, men jag ska fundera ut några roliga förslag:)
Nu ska jag ut och sätta mig i soffan och njuta av de lilla julkänslan jag har tid att uppleva;) God jul på er alla, hoppas ni har en toppen helg!
Marren fotade några av mina smycken som blivit sålda
så att jag inte ska glömma bort dem:)

Utbränd

Hej hopp! Nu är jag tillbaka efter mitt brake på sådär en och en halv vecka. Den senaste veckan har bestått av jobb, träning, mat och sömn. Jag har inte varit gladaste flickan i stacken helt enkelt. Jag är trött och sliten! Ja, näst inpå UTBRÄND. Jag kanske ska gå i förtidspension redan nu? Om mitt liv inte blir roligare än såhär så dör jag. Idag är min första lediga dag på vad som bara kanske för er är en liten kort vecka, men för mig känns som ett par miljoner år:S Jag började dagen med ett försök att få igång mina slita muskler genom ett skidpass, men en blandning av träningsvärk och allmän trötthet gjorde att det mer kändes som att jag åkte bakåt än framåt. Dagen fortsatte med julshopping i stan med min kära vän Johanna. Det vart mycket köande och dessto mindre shopping. Jag var lagom glad när jag stått i kö på Cervera i en evighet och sedan fick veta att de bara fanns en produkt kvar av det jag tänkte köpa och att den var trasig, jippi. Shoppingen fortsätte med massa strul och korkade kassörskor, men tillslut började det arta sig och jag tror att jag lyckats få ihop de flesta klapparna iaf. Nu ska jag spendera kvällen i min sköna soffa och imorgon bär det av till släkten i Eskilstuna, sedan är det bara att se fram emot en ny vecka fylld av arbete, woopa, woopa;)

 

Jag muntrar upp mig med en bild från vernissagen;)

 

 


En lyckad kväll

I onsdags var det vernissage på Mossebacke och jag fick för första gången visa upp mina saker på riktigt. Farfar och jag sprang runt hela förmiddagen och fixade och donade. Kvällen vart sedan en succé, det kom massor av trevliga människor och det var en underbar stämning. Tack alla som kom och förgyllde min och farfars afton! Jag hade hur kul som helst, och fick en känsla av att det är det här jag verkligen vill hålla på med. Jag vill ha utställningar och vernissager och allt möjligt shossan.
Igår spenderade jag min dag i ateljén och smed på ett par nya manschettknappar och ett par örhängen. På kvällen hängde jag med Espen på järlas nattcup och sprang nattorientering. Det gick katastrof dåligt på träningen men som tröst så fanns det ett berg med pannkakor som Marren hade lagat i lägenheten när jag kom hem. Efter en mysig kväll med Espen och Marren så är det nu dags att packa väskan och ta sig in till ateljén och börja smida. P&K

Vernissage på g

I morgon onsdag bjuder farfar och jag in till vernissage på ateljén. Det blir första gången jag får visa mina grejer på riktigt. Jag kommer främst att visa mina Klockringar och Glasögonbågar i silver men också lite andra smycken som jag gjort. Det kommer bli riktigt roligt och förhoppningsvis dyker det upp många trevliga filurer under kvällen:)

Från motionär till tre pass om dagen

Från motionär till tre pass om dagen,jag säger bara TRÄNINGSVäRK!!! Just nu sitter jag i bilen påväg hem från skidläger i Orsa och håller på att kissa på mig. Om vi stannar så kommer jag ändå inte kunna lyfta på mig för jag har sån fruktansvärd träningsvärk i jumskarna. Vi har kört stenhårt i spåren i helgen och kombinerat med lite fina backintervaller. Nu ska jag hem och packa upp väskorna och hoppa på nästa tåg in till stan och Gärdet, ska bli skönt att träffa min käre pöjk och krypa ner i soffan och vila mina trötta muskler:) Det var länge sen man kände sig så här sliten!

RSS 2.0