Jag klarade Vasaloppet!

Vasan är avklarad:D Det känns helt sjukt! Jag har haft ångest i en vecka och trott att jag skulle dö på vägen och aldrig ta mig i mål. Jag trodde det skulle vara som att ta sig genom skärselden, men det var inte ens i närheten. Visst var jag trött och visst önskade jag lite smått att jag kunde få dö i backarna upp till Oxberg, men tusan vad bra det kändes när jag tog mig i mål och tusan vilken fin resa jag fick. Det vart en riktig utmaning precis som jag ville men den vart också tusen gånger bättre än vad jag trodde att den skulle bli. Jag hade som mål att ta mig runt och sa dagen innan att jag skulle bli himla nöjd om jag åkte under 9 timmar. Jag lyckades ta mig i mål på 6.55, och då fick vi ändå köa hela vägen upp för backarna mot Smågan, plus att jag hann äta ordentligt och gå på toa! Helt galet! Jag måste dock erkänna att jag var väldigt, väldigt trött och kämpade och slet som ett djur! Men gud vad nöjd jag är, det var precis den här känslan jag ville få, det här är anledningen att jag gör klassikern, för att få lite självförtroende! Jag hade en kanondag i spåret och helt sjukt bra skidor. Så ett stort tack till Martin och Hasse som var mitt vallateam och slet halva natten med mina skidor! Måste även tacka Anna-Karin och Hasse för att vi fick bo i er underbara stuga och fick en grym uppladdningsvecka. Jag tror aldrig jag ätit så mycket mat och proppat i mig så mycket äckliga energisaker som denna vecka, men det behövdes kan jag säga! Nu är det bara att börja tagga in för Vätternrundan;)

Här kommer lite bilder:


Norge here i come!

Idag har jag smidigt silver med farfar hela dagen, det var underbart! På morgonen pratade vi massa om konst och om målning. Han visade massa fina tavlor som han målat och förklarade för mig att man måste gå in i sig själv och måla som att man vore ett barn, man ska vara fri i sitt skapande och det ska kännas skönt att skapa. Farfar säger så otroligt mycke bra och visa saker, han brukar alltid berätta om hans liv och gamla roliga historier om honom själv och lyckas alltid hitta en vittsig och bra avslutning som man kan dra lärdom av. Jag trivs så himla bra med den där filuren, så fort han går utanför dörren eller ska åka ifrån mig så börjar jag saknar honom. Det känns helt enkelt tomt utan farfar, det är någonting som fattas. Förutom att prata så hann vi faktiskt med en hel del smide idag. Med handledning från farfar och även Lennart (farfars kompis som också är silversmed) så gjorde jag klart foten till skålen, den blev kanonbra! Sedan gjorde jag ett hängsmycke som föreställer en ko, till mormor i 80års present.

Imorgon bär det av till Norge för att ladda upp inför Vasaloppet! Jag och Martin kör en liten road trip till min morbror och hans frus stuga där vi ska tagga järnet inför Öppet spår på söndag. Vad gör vi? NU KÖR VI!!!!

 

 


Måndag

Efter helgens arbete så tog jag mig in till stan igår kväll. På tåget hängde jag med en viss herr Espen, han är inte bara norsk utan också min nya granne. Det hela slutade med semelbak och filmkväll på Gärdet:P Morgonen började med ett fint intervallpass på Gärdet. Sedan tog jag mig in till verkstaden och farfar. Jag började med foten till min skål idag. Det är rätt svårt nu eftersom allt är nytt men samtidigt väldigt roligt. Sedan fick vi finbesök av min mentor från Finland och hans fru. I sommar så ska jag få komma till dem och lära mig guldsmide och att fatta in stenar. Jag ska helt enkelt vara lärling, det kommer bli väldigt roligt och spännande. Vi åt på en jättemysig japansk resturang där det även blev en hel del snack om smide;) Nu har jag varit och jobbat och är påväg in till stan. Nu när jag sitter på tåget kom jag på att jag glömt berätta om min lördagskväll för er! Jag Anders och Martin var påväg hem från mormors 80års kalas i Eskilstuna och jag skulle släppa av Anders vid Tumba station. Vid Centrum svänger det ut en bil bakom oss och bilen följer efter ända tills parkeringen där jag skulle vända, då åker bilen upp bakom oss och spärrar vägen så att vi inte kommer någonstans och tänder lysena. Först vårt vi rädda att de var några gangsters som skulle råna oss, sedan höll jag på att kissa på mig när jag såg att det var två stora polismän som klev ur bilen. Jag såg framför mig hur se skulle säga att jag körde för fort eller nått och klippa mitt inte ens en vecka gamla körkort. Det skulle vara typiskt, bara för att jag äntligen fixat de där kortet så var de väll inte mer än rätt att jag skulle få lite otur och bli av med de. Som tur var så nöjde de sig med alkoholtest och en titt på körkortet. Jag var inte den gangster de var ute efter! Jag var så nervös att jag slog fel larmkod och trodde att mamma var polisen när hon ringde. Jag kan lova att både hon, Anders och Martin fick sig ett gott skratt;)

Här kommer lite bilder från idag:
En måndagmorgon på gärdets skidstadio
Jag stakar loss ;)
Farfar går loss i Sussies förtjusande rosa kappa;)
Farfar och Sussie Lagercrantz.
Min mentor Carl-Gustav Lagercrantz

Den första människan


Fredag på skidor!
Nu börjar det dra ihop sig, den senaste veckan har jag taggat igång på riktigt inför Vasan. Nästa söndag smäller det, alltså bara lite mer än en vecka är det kvar fram tills Vasan! Idag känner mig lite små orolig för att jag inte har hunnit träna tillräckligt mycket, men samtidigt måste jag tänka att enda anledningen att jag köra detta och klassikern är för att det ska vara roligt och för att jag ska få tillbaka lite självförtroende och bli taggad! Så nu ska jag bara försöka tänka på hur roligt jag ska ha, det ska bli en utmaning! Efter veckans intervallpass och gårkvälls skidpass på 2,5h så var jag lite sliten i armarna imorse, men dagen fick ändå börja med ett lite längre skidpass. Det blev samma som dagen innan men kändes ändå lättare än jag trott. Det som dock känns bäst är att kunna ta bilden och köra själv till skidspåret och vara ute och träna precis så länge som jag vill! Igår fick jag hämta ut det riktiga körkortet, de kändes sååå bra! Jag kanske har kollat på det 15gånger, bara för att se om det verkligen stämmer, det är faktiskt jag på bilden och det är mina perssonuppgifter. Helt knasigt känns det! Speciellt att sitta själv i bilen, man känner sig nästan som en brottsling, dock är det väldigt skönt att kunna bestämma själv. Dagen fortsatte iaf till Skärholmen och Kungenskurva med pappi! Vi var på jakt efter utrustning inför Vasan. Det blev en nya liten ipod att träna med, nya speciella hörlurar att träna med, ny skidjacka och skidbyxor. Nu ska jag bara chilla och ladda upp inför morgondagens arbete, börjar nämligen kl 7:S Jag kanske hämtar Marren i Tumba också, bara för att jag är så taggad på att köra, wiihooo!

Tisdag på Ateljén!

 

Idag har jag varit på verkstaden med farfar. Vi fick finbesök av Erica dagen till ära. Det vart en kanon dag med massor av prat och planerade. Jag lyckades dessutom löda ihop kanten och skålen, så nu ska det bara på en fot på den. Jag vill ha en fot som påminner lite om en fiskfena, eftersom jag tycker kanten liknar vågornas styrka. Fört hade jag tänkt att göra livetsskål och då var kanten helt annorlunda med en blandning av hårda och mjuka rörelser. Nu går den mer i ett mjukt mönster, dock med lite hårda brytningar. Sedan styrde också farfar och jag upp mitt halssmycke. Vi gjorde lite distinktare linjer och bestämde att det ska på två stenar. När det är färdigt så ska den oxideras och bli svart. Tack för en jättetrevlig och rolig dag Erica! Nu kommer lite bilder, dock tagna med min mobil så ha överseende med kvaliten;)

 


KÖÖÖÖRKORT!!!

WOOOOPA, WOOOOPA ÄNTLIGEN TOG JAG DET DÄR FÖRBASKADE KÖRKORTET! HURRA:D:D:D Vilken extrem lättnad! Det känns såååååå BRA! Nu har jag samlat på mig massor av vuxenpoäng, typ 10 000:P Hihi! Grattis till mitt vuxna jag:P


Fredag

Hej hopp! Den här veckan har varierat lite, jag jobbat en del och varit i verkstaden. I måndags var jag med farfar på ateljén och fortsatte på min skål. Om allt flyter på bra så är den klar nästa vecka:P Sedan gjorde jag ett halssmycke som föreställer ett kärlekspar, men de har farfar inte sett ännu så det blir nästa veckas suprice! Idag har jag varit med Elin och Martin i skärholmen för att köpa lite mysiga saker till lägenheten. Vi toppade detta med en härlig lunch inklusive fika på Ikea:P Va dock lite ledsen att vi inte hade tid att ta en shoppingrunda där med. Blev däremot glad igen när Elin och jag körde Gossip girl maraton hos henne och Jonas! Nu är jag på väg hem från träningen i Tumba. Tåget jag åker skulle gått 17.50 och gick istället 19.15 haha. Nu ska ja ha myskväll på gärdet och ladda för morgondagens arbete och helgens skidpass. Förutom all kaos i trafiken så är jag glad för snön, nu hinner jag ladda upp in för vasan:PElin och Karro ÄLSKAR Ikea, Martin tycker dessvärre inte desamma!

Fredagskväll med Lotta

Idag har jag spenderat dagen i ateljén på söder. Jag har suttit och försökt fila ut små människor på kanten till min skål. Det gick si så där, det var inte det enklaste jag gjort kan man väll säga :P Nu sitter Marren och jag på tåget påväg hem till Vårsta. Jag börjar nämligen jobba kl 7 imorgon bitti. Ikväll har vi umgåtts med Martins käre mor, Lotta:P Vi blev bjudna på finrestaurang i Vasastan, restaurang "Rött". Det var jättegod mat och ett väldigt mysigt ställe. Jag och Lotta lyxade till oss med hjortytterfilé medans Martin gick in för de sotade ankbröstet:P Nu ska jag hem och ladda för morgondagens arbete. Tack för en kanontrevlig kväll Lotta:P

Tisdag!

Idag har jag suttit på ateljén med farfar hela dagen. Jag har smidigt vidare på min skål. Det var ett himla jobb det där. Man tror att det går fort och lätt att slå upp en skål, glöm det! Det tar långt tid och kräver mycket arbete. Dock är det väldigt roligt:P Idag slog jag först ut de sista vecken på skålen och började sedan slå den slät och fin med punsen. Jag fick göra det i tre omgångar på ett runt järn som var format som ett klot. Det var en lång process men nu är själva grunden till skålen färdig. Nu är nästa steg att börja på kanten till skålen och fila och fräsa med tandläkarborren till små figgurer. Då lägger jag en tjock silvertråd, som jag lödde ihop idag, och formar den runt kanten på skålen.
Kvällen spenderade jag på mina skidor. Det var första gången på länga jag inte fick ont i halsen, woopa! Nu är jag tröttare än tröttast, så gonatt på er!

Skålen efter dag 2! (ber om ursäkt för den suddiga bilden)


RSS 2.0