Team KP





Idag har jag spenderat dagen på Ica. När jag satt där och lite diskret försökte gömma mig bakom korgarna i kassan så kom jag plötsligt på en grym ide. Om ni inte redan visste de så e jag helt less på att tävla. Hela våren, sommaren och hösten har varit ett skämt! Nu snackar jag alltså om min så kallade orienterings "karriär";) Jag tränade som en liten gris förra vintern i hopp om att jag skulle få lite flyt. Men de där flytet kunde jag stoppa upp någonstans. Jag har inte haft något flyt för 5öre. Så nu tänkte jag lägga skogsspringandet lite lätt på hyllan ett tag för att satsa på något nytt:P Visst ska jag träna teknik och löpning och hela köret men jag tänkte sikta in mig på att köra klassikern nästa år. Antingen tjejklassikern eller spana på andra grejer som är lite multisport inspirerade. Jag är fett sugen på att kompinera löpning, cykling och paddling på nått snajsigt sätt:) Så självklart drog jag iväg ett smyg-sms till min kära vän Johanna "rälsbussen" Persson. Hon var också taggad och nu e ja såå sugen på att bilda team KP (Kaygay and Perre)! Dock ska Perre som hon kallas dra ifrån mig snart och fara till Kanada, den råttan, men jag tror det kommer att fungera ändå! Nu känner jag att suget börja komma igång igen, jag är taggad:D
Nu ska jag byta om och dra iväg på intervallträning, sedan är det bara att ladda inför halkbanan imorgon, woopaa, woopa!

Måndag


Efter en regnig, lerig och ganska kass helg i Avesta så var jag back on track på ateljén. Spenderade söndags kvällen på Gärdet hos min marre för att tröst äta lite godis och mysa med lite film.
Måndags morgonen började ganska fint då jag smidigt tog mej till verkstaden på sådär en kvart kanske. Jag hade med min glasögon som jag tänkte putsa upp för att sedan ställa ut i de nya glasskåpet som ska sättas upp:) Farfar visade mig lite olika tekniker man kan snygga till silvret med, vissa var inte allt för bekväma för ögon och näsa. Efter att ha torkat mina floder till tårar av de starka medlet så var det dags att ta en titt på förra veckans arbeten. Farfar tyckte om det mesta jag gjort, vi ska dock ordna upp så att sjöfruringen får fiskfjäll. Fick dock lite bakläxa på mitt kära hängsmycke som jag slitit så mycket med. Vi bollade lite ideér med gamla silverdelar och fydade en riktigt frän bit som han gjort för länge sedan. Så jag lossade på alla mina lödningar som jag slitit med och började fila till den nya delen. Sedan lyckades jag faktiskt med en grym lödning på silvegubben och min nya del. Nu ska bara det på en schysst sten som passar in och lödas på ringar till kedjan så e den kirrat och klart. Bilder kommer på både sjöjungfrun och hängsmycket.

Nu var det dags att börja planera mitt nästa projekt/arbete, jag visade farfar mina snabbskisser och ideér och han gillade de. Så det var bara att bestämma vad jag skulle ha för silver och tjocklek och sedan traska ner till Conrads för att köpa mig en ny silverplatta att börja jobba med.

Fredagsmys


Efter en veckas butiksarbete så var det dags att ta tag i mitt liv som lärligt. På måndag ska jag tillbaka till ateljén och sätta igång med mitt skapande. I veckan som kommer tänkte jag satsa på att komma igång med en ny kollektion! Tänkte köra nått i stil med mitt projektarbete men ändå något helt nytt. Har börjat spåna på en ide om klockringar. Alltså att man ska göra rätt enkla men lite tjockare grundringar och sedan sikta in sig på ett schysst motiv som är lite större. I motivet sissilerar jag sedan in antingen visare eller digitalur. Jag satt och kolla på alla mina klockor och kom sedan på att de vore kul att göra lite annorlunda klockor i silver. Sedan insåg jag att det förmodligen inte var så många som skulle vilja gå runt med en silverklocka på armen som inte ens fungerade. Därför kom jag på att jag kunde göra balla ringar av de istället i lite roliga figurer, då får jag både träna på ringtekniken och att sisselera. Ska visa skisserna för farfar på måndag och om han tycker att det är en schysst ide så börjar jag göra en ordentlig skiss över de första paret. Dock är bara det lite förslag på figurer på bilden, inget jag bestämt mig för att använda:)

Nu ska jag ha myspyskväll med min kära grannflicka Josefine som äntligen tagit sig hem från de vilda studentfestandet i Eskilstuna! tuudiiiloooo<3


En bullig torsdag




Hej hopp alla glada:)
Idag blev det ännu en tidig uppgång. Efter att ha jobbat kväll igår så var det bara hem och krypa under täcket för att ladda för en uppstigning kl 05.00 idag, mumms! Började nämligen jobbet kl 6 denna torsdag som många andra torsdagar. Kl 15.00 kom en glad Elin och en ganska trevlig Jonas för att hämta mig på jobbet. Det kändes som att mamma Elin och pappa Jonas skulle hämta lilla Karro på dagis. När familjen brummat iväg med bilen och tillsist anlänt till lägenheten i Tullingeberg så står mormor Johanna i köket i fullt bakfrääs. Det var nämligen bullfest pågång. Woopaa, jag som älskar bullar:) Tillsammans med bullarna spenderade vi en trevlig eftermiddag genom att diskutera och planera inför Sm-festen nästa helg. Det är nämligen maskerad, och vi har världens bästa idé till maskeraddräkt:P De kommer bli årets partaaaj! Jag läängtar:P Vi avslutade iaf kvällen med lite teknikträning i Visätra.
Nu ska jag vara lite social mot min lilla pingla till pojkvän innan jag ska ladda om för min sista dag på arbetet denna vecka. Nästa vecka blir fylld av silversmide och trimstams, jiiiippiiiii! Men först blir det en liten tripp till Avesta över helgen för att nörda runt lite i skogarna:) puss&kram

En kungkarro vecka!

Den här veckan har varit en riktigt kunglig vecka. För den här veckan har varit precis så jag vill att alla veckor ska se ut. Jag har spenderat den mesta tiden i ateljèn och suttit och smidit i silver. I början av veckan fick jag lite uppdrag som jag skulle pyssla med under veckan . Så jag har slipat och borrat på ett hängsmycke i form av en knuten hand som farfar gjort, jag har också slipat till ett ballt halsband han håller på att göra. Sedan har jag tränat på ringtekniken. Jag har suttit och filat, slipat, sågat, lödigt och hamrat till ringar. Det ser välldigt enkelt ut men satan i gatan vad mycke arbete det är bakom detta! Sedan har jag meckat lite på ett halsband som jag håller på med. Bilder e på ingång!!

Mitt schema ser ut såhär:

  • Jämna veckor: Mån, tis, ons, tor, fre = ica
    lör, sön= ateljèn
  • Ojämna veckor: tis, lör = ica
    mån, ons, tor, fre, sön= ateljèn

Så nu har jag tänkt att min blogg ska handla lite mer om mitt silversmide och mina dagar på verkstaden:)

Puss och hej, nu drar jag iväg på kräftskiva såhär i höstslasket!!

En regnig måndag


Idag började morgonen med en hyffsat tidig uppstigning då jag skulle övningsköra till Nynäshamn där jag sedan skulle fortsätta mitt körande med en körlektion. Jag hade nämligen tänkt att köra upp i Nynäshamn istället för i stan eller Södertälje. När jag kom dit upptäckte jag att hela Nynäshamn bestod av 30-40 vägar och hade bara en enda huvudled. Woopa, tänkte jag som inte alls gillar att köra sakta eller att tänka på högerregeln. Men lektionen tyckte jag gick fint, det enda han sa att jag skulle träna på var att hoppa mellan växlarna. Sedan kom choken. Jag tänkte ju snabbt att nu jävlar e jag redo för uppkörning, så det var lika bra att fråga vad dom tyckte. Jag är ju menveten om att körskolan gillar att överdriva, men när gubbstrutten sa att det kanske behövdes sådär 20 gånger till så fick ja spel!!! I HELVETE HELLER, fuck körskolan! Nu jävlar ska ja boka uppkörning!!!

Resten av dagen skulle jag spenderat i ateljèn, men när jag anländt till Mossebacke så var allt igenbommat och låst:S Jag ringde min kära farfar och insåg då han sa att han var i full gång att nacka en höna ute på landet som blivit attackerad av en tupp, att den gamlestollen nog glömt bort att vi bestämmt träff. Så de blir att vänta tills på onsdag med att trycka upp egna nycklar till ateljèn och komma igång med mitt skapande! Så istället spenderade jag dagen i storstaden med min käre pöjk som slappat färdigt på skolan. Sedan toppade vi kvällen med lite bakning och myspys:)




Karro fixar


Hej hopp din lilla snopp:)
Idag har jag varit vääääääääääldigt duktig, för idag har jag stor-STÄDAT mitt rum!! Oj, oj, oj detta händer inte direkt varje dag så de fanns en hel del att göra. Men nu jävlar e de gjort och jag är helt nöjd att jag tog mig i kragen och tog fram min käre vän dammsugaren. En riktigt bra uppfinning det där med dammsugare, den bara tar all skiit från allt och alla och ger ingenting tillbaka, helt schysst! Men men nog om städning, det är som sagt inte mitt favorit ämne, så jag kan istället dra en genomkörare om vad som hänt i veckan.
Denna veckan har mest bestått av jobb, näsdukar, nässpray, c-vitaminer och sömn. Ingen vidare vecka alltså, känner att det finns risk för ännu en halsfluss som smyger sig på. Det var ingen höjdare att sitta i kassan utan röst och igentäppt näsa heller, när de enda som var slut i hela butiken var nässpray. Men igår avslutade jag sista arbetsdagen för veckan med middag i stan men Amanda och Matilda. Två riktiga stollar de där, men mycket trevligt hade vi.Nu har jag dragit fram en retrooutfit ur garderoben och sitter och väntar på att Marren ska bli klar så att vi kan ta oss en shoppingtripp innan vi anländer till familjen lökpöks hus, det är nämligen lite kalas där i kväll. Jag hoppas på mycket lekar, fiskdamm och en feeeeet tårta;) puss på er

En täppt näsa

 

Igår vaknade jag med två tennisbollar i halsen och idag har jag drängt min näsa med nässpray för idag låter jag som en riktigt snorunge. Man är inte jättetaggad på att dra på sig arbetskläderna och cykla till Ica. Idag är en sån dag då man bara vill behålla pjyamasbrallorna på med ett paket glarre i famnen och dra på ett avsnitt av solsidan:) Men icke icke, nu e de bara att ta ärslet ur vagnen, slänga i sig lite frulle och trampa iväg till mitt kära arbetet, wiiihooooo. Kan dock se fram emot next week då jag får spendera min tid i ateljén. Det har nämligen löst sig en aning med silversmidandet. Nu kommer jag kunna hänga i verkstaden så fort jag har tid över:) De gillas!!!

 


Bildmos!



Umeå

Nu styr jag kosen mot Umeå och SM. Jag är taggad till tusen samtidigt som jag är lite depp. Nu är det trots allt ett helt år sedan fjolårets vinst. Jag som gillar att sitta och suga på den karamellen. Men jag få se positivt och se detta som ännu en chans att kicka rumpa och springa tokbra:) Nu ska ja bara friskna till halsen så e ja på topp till medel kvalet på fredag!!

En dag som de flesta andra

  • Dagens bästa: Idag fick jag en ny fiiin namnskylt, woopa, woopa:) ica-karro here we go..
  • Dagens sämsta: glömde skärpet till mina hiphop-jobbarbrallor, så vart tvungen att sätta mej på golvet så fort jag tappade något för att inte visa hela härligheten!
  • Dagens kod: 3182 Citron


RSS 2.0