Vad gör vi? Nu kör vi!

Nu kör vi! I morse tog jag en tripp ner till Conrads för att köpa mig lite nytt silver. Jag ska nämligen få lära mig slå upp min första skål i silver. Så nu har jag suttit i verkstaden med farfar och börjat med min skål. Jag började rita upp en cirkel på silverplattan, sedan klippte jag ut cirkeln och började fila. När jag fått den perfekt glödgade jag silvret och började vecka de med hammaren. När farfar visade mig hur man skulle göra såg det otroligt enkelt ut, men jag kan försäkra er om att detta inte var lätt. Jag kämpade och kämpade men de jag gjorde på en halvtimma klarade farfar på 5minuter. Till slut fick jag iaf in lite flyt. Efter jag veckat silvret var det dags att glödga skålen igen för att sedan börja slå ut den. När jag slagit ut den filade jag kanterna och började sedan om från början:P de tar mycket längre tid än man tror. Men fortsättning följer imorgon för nu ska jag till jobbet och jobba kväll!

Min icke färdiga skål:P Första delen i skaparprocessen!

Söndagkväll på sjukan

Det här är första lediga helgen på länge. Jag har i stort sett jobbat sen innan jul känns det som. Så den här helgen blev en riktig slappis helg. I fredags började jag dagen med att storstäda i mitt rum, vilket inte hänt på väldigt länge. Sedan spenderade jag och min nyblivna "sambo" haha, resten av dagen på Ikea. Ikea är nog min absoluta favorit affär. Jag bara älskar att vara där, skulle nästan kunna bo där. Dessvärre kan jag inte säga att min kära pojkvän tyckte desamma:P vi hade iaf en väldigt mysig dag och hittade massa bra och fina grejer. Eftermiddagen bestod av hoppstyrka i Tumba och sedan anlände miss Sundqvist och herr Jonas. Vi bjöd nämligen in paret på monopol kväll:P Lördagen blev en övningskörningsdag i stan och storhandling av mat och diverse till lägenheten. Sedan hade vi myskväll med min favoritmat, fondue. Det jag ännu inte nämt är att min lilla sockertopp till pojkvän har blivit sjuk och hostar som jag vet inte vad. Vi skulle åka långpass i onsdags men jag avbröt de efter 1.45 för min hals inte va någe vidare. Det konstiga var att på kvällen så var de istället för mig, Martin som blev jättesjuk. Så nu sitter vi på sjukan och väntar på att han ska få någon hjälp. Vi har suttit i 1h nu och jag gissar att det kan bli en hel del fler. Jippi

Flytt på g

Hej hopp! Nu är det flytt på ingång. Jag har nämligen tagit pick och pack och flyttat in till stan. Flyttar ihop med Martin på Gärdet. Det kommer nämligen passa mycket bättre när jag tänkte vara i ateljén i veckorna och jobba på helgerna. I onsdags var jag ledig och tog mig tid att leka hemmafru och storstädade och fixade i lägenheten. Idag tänkte vi ta oss till Ikea för att köpa lite smått och gott.
I helgen hade vi planerat en tripp till Harsa där vi skulle åkt skidtävling inför vasan, men de planerna är bara att slänga i papperskorgen för både Martin och jag har blivit sjuka. Jag har dock bara ont i halsen som vanligt men Marren har feber och ligger och åmar sig i sängen hela dagarna;) Så helgen får istället bestå av lite övningskörning och fixande i lägenheten:)!


Jag ser ljuset

Nu är det silversmide som gäller:P Jag kommer att gå ner på tider på jobbet och satsa lite mer på smide och verkstaden. Efter nästa vecka kör vi igång. Den senaste månaden har varit kaos, allt har varit helt snurrit men nu börjar det äntligen styra upp sig lite. Det känns så skönt att få tänka lite på sig själv och vad jag behöver. Nu kommer jag ha mer tid för det jag tycker så hilma mycket om och samtidigt hinna med träningen som jag fått lägga lite halft på hyllan ett tag. Nu jäklar! Jag är också glad för nästa helg kommer jag förmodligen ta pick och pack och förflytta mig in mot stadens hjärta och därmed mitt eget lilla hjärta som just nu bor på Gärdet:)



Veckans låt:)



Helgen har anlänt

Äntligen är det helg, wihoo! Jag tänkte börja med att gratta min käre pöjk som fyllde år igår:) Så igår firade jag Marren med diverse trevliga prickar hemma hos hans päron i Upplansväsby. Det vart en trevlig kväll med massa mys. Dessutom så börjar jag känna mig lite frisknare och frächare de senaste dagarna, så de är ett plus. Dock är mitt huvud ute och snurrar rejält, allt är kaos just nu! Jag har tusen bollar i luften och jag vet inte riktigt om jag kommer få grepp om en enda. Så jag är helt enkelt förvirrad, helt och hållet borta i mitt lilla huvud. Men men vad ska man göra, allt kommer förhoppningsvis att lösa sig så småning om. Idag har jag varit i Södertälje med pappsen och övningskört, annars hade jag tänkt att det skulle bli en riktigt lugn helg så att jag hinner bli frisk och kry till next weeks worke! Puss och Kram

 

Det här är Marrens present från mig:)
Kanske också en del av Klassikern i silver, Vasaloppsdelen..

 


Sjukling!


Hej hopp! Den här veckan har jag varit en riktig sjukling! Blää säger jag bara, mina halsmandlar är som tennisbollar och hela huvudet kockar och bubblar över. Jag som måste ut i spåret och träna inför Vasan, så här får det inte vara. Sen är jag stressad med allt jobb och smidet och körkort och allt annat här i världen. Allt känns mest kaos just nu! Hjälp! Men igår paltade jag min in, trotts sjukan, till stan och smed färdigt på mina manschettknappar. Jag hade inte träffat farfar på jättelänge så det var roligt. Nu har jag vilat upp mig lite för nu ska mammi och jag ut och övningsköra till Hörningholmsslott och leverera manschettknapparna till Caroline och Carl Bonde:)








Btw JAG KLARADE TEORIPROVET:D woopa, körkort here i come!


TudieFrutie

Idag har jag lekt med min kära vän Lökpök:) Vi spenderade dagen med att glida runt lite i skärholmen och leta efter en telia butik som inte var helt enkelt. Pekskärmen i centrum ville absolut att vi skulle gå till Abrakadabra affären istället och vägrade visa oss till Telia. När vi väl hittat de vi skulle och spanat in diverse så tog vi en tripp hem till Vårsta Centrum. Nu har vi spenderat kvällen hos familjen Lönnkvist med myskväll och filmtittning;) På måndag åker flickan iväg och reser i 5 hela månader! Jag kommer att sakna min kära vän, men jag hoppas att hon kommer få en kanon resa och träffa massa knasiga lirare. Kör hårt bruden:)<3
En liten söt hälsning från vårt nyårsfirande!

Perre "rälsbussen" Persson, kom hem!


Hittade percis den här bilden på Klaras blogg och kom att tänka på hur galet mycket jag saknar den här bruden och vilken otrolig SOPA jag är på att höra av mig! Hoppas min älskade vän förlåter mig någon dag!


Onsdag

Idag har jag gått in i plugghästsflåset, nu har jag hettspluggat som en stucken gris för att förbereda mig inför teoriprovet! I veckan har jag suttit på kvällarna efter jobbet och studerat, men idag var jag ledig så då har jag suttit hela dagen och tryckt in massa gojjs i skallen. Nu jäklar har jag gått in för att klara det här, det finns inte på kartan att jag inte ska göra de. Körkort here i come! Igår var jag även på risk 1an innan jobbet, det var KanonKul, or noot, 0 av 0 toasters om jag får betygsätta det själv. Nu känner jag att jag är tillbaka i de gamla gymnasietiderna där man spenderar dagarna med att trycka in massa text i huvudet. I det här fallet tycker jag faktiskt att det är helt okej, eftersom jag ändå måste kunna allt det här, plus att jag snott ett schysst datorspel av Marren som jag sitter och nöter på. Nu är har jag nått över 10 000 poäng och då får man ett guldkort, woopa!

Idag har jag även hunnit åkt sidor med Marren, vi åkte 32 km, Vasan here i come!

Bild från Nyårsafton!
Göran saltar min tårta och jag märker som vanligt ingenting:)

Julledigt för en dag!

Woopa, idag är min första lediga dag på väldigt länge! Igår firade vi in det nya året i Tullinge med ett härligt gäng. Det vart massa god mat och sång, sånt gillar jag. Idag sleepade jag länge, sedan skickade jag och Marren hem Linnea och Göran som kom från Karlstad i torsdags och hälsade på. Det är två härliga prickar de där, när jag kom hem från jobbet igår så bjöd de på spetsad pannkakstårta, det är tydligen så man gör ute på landet;) Vad vet jag, men fin var den! Nu ska jag ta ikapp lite avsnitt gossipgirl som jag missat de senaste veckorna, sedan kanske det blir ut och skida, de beror på hur pigg jag känner mig. Imorgon blir det lite jobb igen, sen är de råpluggning som gäller inför körkortet, thats it! P&K




RSS 2.0