Strömavbrott

 

Hej hopp! Äntligen händer det något roligt och spännade. Det blev strömavbrott på Ica, wii helt mysigt. Det vart kolsvart och inga kassorna fungerade inte. Vi fick tända små ljus och bjuda på pepparkakor:) Sedan fynda jag en kassa som fungerade och gjorde kunderna glada. Det var helt mysigt, känndes som de skulle komma in någon mördare eller något annat spännande!

Igår var jag och Marren och kirrade nya längdskidor till mig. Nu är det nämligen bestämt att jag ska åka vasaloppet med min käre morbror Hasse! Så nu jävlar gäller det att köra hårdträning så jag orkar hänga med:) Hittade riktigt schysst utrustning så nu kan jag inte klaga på det heller, då är det bara dags att göra något åt hon som ska använde dem. Kvällen avslutades iaf hos fam Lönnkvist med julbak, det var riktigt fin stämning och otroligt god deg:) Nu ska jag fara iväg till måndagsgympan för att träna upp mina muskler inför Vasan!!

 

Ett smakprov på min speedade utrustning;)


Lördag!

Veckan har rullat på snabbt, så snabbt att jag inte ens hunnit uppdatera min blogg. Jag har gjort lite diverse, allt från att smidit silver till att köra backintervaller i liljansskogen. Igår hängde jag med fröken Sundqvist för att käka kokosbollar och studera körteori. Pluggandet gick väll sådär eftersom jag, klantig som jag är, sumpade bort de rätta svaren när vi väl gjort testet. Desto bättre gick kokosbollsätandet, och i slutet rullade de faktiskt på med teorin också. Sedan var det träningsdags ute i Uringe, det var natt orientering på g. Smart som jag är så hade jag värdens tunnaste camouflage vantar som jag fått när jag gick i fyran, dom har liksom hängt kvar, så nu har jag ett par förfrusna tummar som svider sådär lagom mycket. Jag tror att det är dags för mig att gå på vantshopping nästa vecka;) Resten av kvällen spenderade jag framför Idol med min kära syster som precis anlänt från Luleå, Marren och pappi. Blev dock oerhört besviken när min favorit åkte ut, Linnea, hon skulle ju tagit hem hela skiten. Så nu får jag hålla på Olle istället. Imorse vart det en tidig uppgång eftersom jag började jobba kl 7.00. Det var så där lagom gosigt ute när jag skulle fara till jobbet, dock har jag en oerhört sneel pojke som steg upp i ottan och körde mig fram till dörren, me like:) Nu har jag precis kommit hem och ska njuta med ett avsnitt av Gossip girl. Sedan ska jag ta mig ett bad och snygga till mig för då är det dags att åka till Eskilstuna. Mammas bror fyller nämligen 50bast så de blir ett supricepartaj, och sånt gillar jag:) Puss och hej!

Jag är redan trött på att snöpulsa, ge mig sommarvärme och barmark!




Grattis Martin!

Nu jäklar kommer det efterlängtade inlägget till Martin Vister som jag lovade ut på 25manna ferren och aldrig fullföljde. Denna norrman fyllde 19 år den 24 oktober i år, så nu vill jag bara passa på att säga GRATTIS i efterskott! Den otroligt "sjefiga" bilden, som Espen skulle ha uttryckt sig, är tagen på Järlas årsfest i helgen. Det var en riktigt galen afton, men mycket lek och dans, me like:)
P&K, Kung-Karro

Helg utan älg!

I helgen blir det partyparty!


Woopa, woopa, äntligen är helgen här! I veckan har jag varit arbetsmyra och kämpat hårt, dock har denna vecka gått ovanligt fort. Ändå är jag galet glad att det är helg, de känns så skönt! Idag kom mina tavlor som jag skickat efter:D Det var en på mig och farfar och ett kollage på mej och johanna med farfars brudkronor. Nu ser jag fram emot att åka till Gärdet och se de som Marren beställde:)
Imorgon ska jag upp och kötta lite intervaller på morgonen är det tänkt. Sedan bär kusten mot Järlagården och Järlas årsfest som jag ska inkräkta. Jag är faktiskt riktigt taggad trots att jag inte tillhör klubben, men eftersom vi inte kommer att ha någon egen årsfest i Tullinge för än tidigast i vår så måste man passa på att tagga lite. Det kommer bli en knaskalas kväll tror jag, något att se fram emot. På söndag är jag bjuden hem till fam Härberg, har dock ingen koll på tiden än men om det inte krockar så ska jag försöka hinna med lite paintball med mina vänner från högstadiet också! De blir najs! Nu känner jag mig faktiskt lite sliten, drog ut och sprang efter jobbet och kände mig piggare och snabbare än på länge, men nu e jag helt väck. Hoppas för guds skull att mina halsmandlar inte är taggade på fight för det är inte jag! P&K

Ett litet smakprov

Foto: Henrik Persson














A "boring" piece of Martin




En alldeles vanlig dag i mitt ganska vanliga (tråkiga) liv,

Vaknar 06.30 men bestämmer mig för att jag är för trött för att gå upp så jag sover ett tag till. Pallar mig upp ur sängen ca 30 min senare för att äta en snabb frukost för att hinna med bussen till tåget som ska ta mig till nästa tåg för att sedan kunna gå de sista meterna till Ku (Q) - huset på KTH. Väl framme är det dags för föreläsning i Reglerteknik (ett ganska roligt ämne som kort går ut på att se till att man får önskat resultat). Efter två timmars prat om i princip tre saker, är det tid för morgonfika vilket sker varje dag då man kommer till skolan tidigt. Efter detta fördrivs tiden med lite studier av Eleffektsysetm (förmodligen det svåraste jag har läst och kommer att läsa). Lunch intas på Bullens cafe. Sedan dags för dagens andra föreläsning vilken behandlar just eleffektsystem jag kommer allvarligt talat att drömma mardrömmar om denna kurs framöver, jag har hittils lagt ner mer tid på ett kapitel i denna kurs än jag totalt lagt ner på någon annan hel kurs. Efter två timmars stirrande på bilder som är intetsägande och halva grekiska alphabetet i olika konstellationer är schemadagen till ända.

Sätter mig ner med lite kursare för att göra förberedelse uppgifter inför Lab i just eleffekt, räddaren i nöden (Linus Lauri) ringer lite efter 16.00 och frågar om jag vill ha skjuts hem då han och Elin tagit bilen in till skolan, och lat som man är tackar man för sig och lämnar skolan för en bekväm hemresa och träning. Det första man för höra är ett FAAAAN och LL berättar att han fått 900sek i p-böter för "stannat eller parkerat inom tätbebyggt område i terräng" kan inte hålla mig för skratt (som man säger skadeglädja är den enda sanna glädjen). Köerna är enorma på vägen hem och Linus tvingas köra mig hem till dörren (Karros dörr) för att kunna hinna till träningen. Hemma hos karro kommer det glädjande beskedet att vi (jag,karro och göran) ska vara jury åt mamma-karros tårtor efter träning då hon bakat 2 st tårtor inför en Tårttävling, träningen idag tillägnas all tårta som ska förtäras. Från Brantbrinks IP blir det 100 min lugn distans med LL, sedan lite nyponsoppa,kaffe,kaka etc. dock inte så mycket att mättnadskänslan infinner sig det rejäla kvällsmålet kommer senare iform av ovan nämnda tårtor. Dagen avslutas med kaffe,tårta, house och gott sällskap på Lillmalmsvägen 6A Grödinge.

Roligare än så här är inte dagarna i Martin Härbergs liv.

Tack för mig
Martin


Dagens efterlysning

Idag har Henke hjälpt mig att fota lite mer på kronorna. Vi var på Mossebacke och lekte lite, jag tror att det blir riktigt schyssta bilder till farfars bok:) Vi byggde ett litet bo till fågeln och rotade runt bland rötter och blad till kronorna. När vi var klara med bilderna så var jag och Martin på glasögon jakt. Detta var inga vanliga glasögon vi letade efter utan mina silver glasögon som jag gjorde i våras. Mina läppar har nämligen försvunnit. Jag har som ni förstår lite lätt panik över detta. Förhoppningsvis har de bara glidit under något skåp eller nått så jag ska försöka att inte bli helt tokig i skallen. Men för säkerhets skull så lägger jag in en liten efterlysning här. Så om ni ser några blänkande läppar ligga och skräpa på gatan så kan ni vara söta och plocka opp dem;)
Efter letandet så begav jag och Marren oss hem för att ta oss ut på en liten löptur och sedan fira min käre far på Farsdag! (vi köpte en kniv med en inbyggd svampborste i, på designtorget i present)

Här har ni en bild på mina efterlängtade läppar..






over and out J.I Karro

Klockringarna är färdiga:)


 

Tack för hjälpen med bilderna Mattis och Malin:)


Gissa motivet?


Don't worry, be happy!

Dagen till ära har jag hängt med min kära och älskade farfar:) Hela dagen har jag fått höra dessa visa ord: Don´t worry, be happy. Detta berodde på att vi har spenderat halva dagen med att leta efter mina läppar i silver, de verkar ha gått upp i rök:S Så jag har haft lite små ångest hela dagen. Men det har iaf varit en bra dag och jag har hunnit med en hel del bra grejer. Jag har lärt mig oxidera idag och det var riktigt häftigt. Nu är hela min kollektion med ringklockor klara. Även halsbandet jag började på i måndags är klart. Sedan har jag hunnit med att intervjua farfar om brudkronorna och planerat lite på vernissagen vi ska ha. Johanna har också varit förbi på bildvisning och middag. Nu har vi valt ut alla bilder till boken och jag tror de kommer bli kanonbra. Jag lägger ut lite smakprov här så får ni säga vad ni tycker. Det är Henke Persson och Sara Lundblad som har fotat:)

Slaskdags

Nu var det dags igen, självklart, det alla väntat på, det underbara SLASK-vädret är här! Woopa, woopa de e så att man blir glad ända in i benmärgen... or NOOOOOT! Idag har jag spenderat dagen på ica, och iförsej varit nöjd över att jag sluppit vara utomhus men har ändå frusit häcken av mig. Igår hängde jag på ateljén och började spåna lite på inbjudningskorten till vernisagen som farfar och jag ska ha. Jag hann också göra ett halsband till min klockringssamling, dem blev rätt schysst om man väl fattar vad det ska föreställa. Jag ska lägga ut en bild på den här sen och låta er gissa;) Nu har jag bäddat in mig i tre par feta sockor och i martins gigantiska tjocktröja. Mammi har gjort pannkakor som jag ska tjocka i mig, sen ska jag ta pick och pack och bege mig in till stan och gärdet! P&K

Ungefär såhär mysigt tycker jag att det här vädret är!

Sköna dagar i storstaden


Hej hopp gummisnopp! Helgen har som vanligt flygit förbi i räser fart! I fredags var vi på farfars utställning och myste lite. Klara och Malin hänkade också på och spanade på konstverken. Brudarna, Marren, Anders och jag avslutade kvällen med middag i Malins lägenhet. På lördagsmorgonen mötte jag upp Elin och Klara för en shoppingtur i stan. På eftermiddagen burnade jag och Marren iväg med tåget mot Roterbro för att spendera kvällen hos familjen Härberg. Det blev en riktigt mysig kväll med god middag och glada miner. Imorse tog jag mig till Gärdet för att göra en insats i lägenheten. Jag har lekt husmor än en dag och gjort en make over här, det blev faktiskt riktigt mysigt om jag får säga det själv. Mor min borde också vara stolt eftersom jag nämligen tagit mig i kragen och gjort mina studentkort, woopa woopa! Nu är det ateljé-vecka på ingång, så morgondagens uppdrag blir att börja spåna på layouten på boken och leka lite med brudkronebilderna, kanske också smida något vackert:) Me like...


Torsdag

Perres bil som blev boxerad av en traktor i leran på Spring-cup.
Längtar lite smått tillbaks, skrattade lagom mycket...


Min zombie-vecka fortstätter att rulla på och det känns nästan som den aldrig kommer att ta slut. Igår stängde jag på jobbet och åkte sedan hem och sov. När jag sov så drömde jag om att jag jobbade och när väckarklockan ringde kl 05.00 så var det bara att hoppa i arbetskläderna igen och ta sig till jobbet. Jag har fastnat i någon konstig koma jag inte kan ta mig ur, jag tror den kallas arbetskoma utan sovmorgon.

Gaah jag har dessutom sämsta samvetet i värden, för jag inte har hört av mig till min kära vän Perre sedan hon flyttade till Kanada. Fy skäms och smisk på mig, inte okej. Så nu ska jag försöka ta mig i kragen och skypa med henne i helgen, eller nej inte försöka jag SKA!!!

Efter jobbet idag så tog jag mig iaf till Johan och Sofia för att leka lite med deas lilla Liv och träna med tjejerna. Det var skönt att slippa träna själv för en gångs skull:) Nu ska jag sleepa för imorgon ska jag upp och hoppa i arbetskläderna för sista gången den här veckan. Efter jobbet ska jag in till stan för att gå på farfars utställning. Han ställer ut sina Intarsia tavlor:
http://www.olleohlsson.com/svenska/konstverk/intarsia.4.5d12d5de126e15e742080000.html

Sedan blir det att njuta av helgen och kanske för att få mamma lite glad, göra mina studentkort klara, sådär ett halvår efter;) Bättre sent än aldrig!

Trött, trött, trött, tröttast!

Idag känner jag mig som en zombie! Jag är trött, trött, trött och helt enkelt tröttast:S Idag var det ica arbete som gällde och den här veckan är en vecka där arbetsmyran i mig borde vakna till liv. Just nu sitter jag och lyssnar på Håkan Hellström. Hörde ni vad jag sa, HÅKAN HELLSTRÖM:S Herre gud, det är verkligen inte min grej att sitta och digga honom. Det måste helt enkelt ha något med att jag är galet trött att göra, annars säger jag bara: Hjälp, när sen när bytte jag ut Krokodilen Kaj mot Håkan, inte okej!
Nu borde jag dock ta tag i mitt liv och mina körkortsplaner och träna lite teori, men mina fingrar drar mer åt att trycka på den där lilla mappen på skrivbordet där det står Gossip girl. Kl 19.00 ikväll så ska jag iallafall göra någonting vettigt, ja för då är det faktiskt dags för Gympa premiär i Tullinge. Det är Johanna som håller i gympan ikväll och jag hoppas att det inte blir för jobbigt för jag har inte tränat  styrka på sådär ett halvår och är inte direkt i mitt livs kanonform, så det kommer förmodligen kännas sådär lagom bra i musklerna på jobbet imorgon.
Kl 21.00 ikväll så är det faktiskt en av mina nya favorit serier, dock inte i klass med Solsidan, men ändå riktigt skön serie. Den heter Våra vänners liv, och den ska jag inte missa! Nu ska jag ta mig ärslet ur vagnen och träna lite teori innan jag blir helt hjärntvättad av den här musiken;) P&K

Tack alla som röstat!
Just nu lutar det ganska ordentligt mot bild nr1:)

RSS 2.0